Takaisin pääsivulle CB-harraste

CRE 8900:n asetusvalikko

Tietoa radion asetusten muutosta PC-ohjelmalla löytyy sivulta: Anytone AT-5555:n ja vastaavien radioiden asetusten muutto PC-ohjelmalla.

CRE 8900 CB-kanavalla 40. Radion päällä on radion vakiomikrofoni.

CRE 8900 ‑radiossa on suuri määrä asetuksia, joihin pääsee käsiksi radiossa olevan valikon kautta. Valikkoon pääsee pitämällä FUNC-painiketta pohjassa yli kahden sekunnin ajan radion ollessa päällä. Asetusten muutto tapahtuu käyttämällä FUNC-painiketta sekä kanavanvalitsinta.

CRE 8900:ssa on joitakin toiminnoista, joita näimme Anytone AT-5555/Alpha Max AM-1000 ‑radioissa, mutta siinä on myös joitain uusia toimintoja. Toiminnot on listattu alla lyhyessä muodossa, tarkemmat selitykset löytyvät manuaalista.

Menun toiminnot

 1. STP (Frequency Tuning Steps) – Stepin (taajuusaskellus) vaihto, valinnat: 10 Hz, 100 Hz, 1 kHz ja 10 kHz
 2. Clarifier (RX, RX/TX, TX) – Tämä asetus vaikuttaa clarifierin (taajuuden hienosäätö) toimintaan: RX: Clarifier säätää vain vastaanottotaajuutta, RX/TX: Clarifier säätää vastaanotto ja lähetystaajuuksia samanaikaisesti ja TX: Clarifier vaikuttaa vain lähetystaajuuteen.
 3. PUS (Clarifier Push Function) – Muuttaa clarifierin toimintaa alaspainettuna: COA (muuttaa RX/TX taajuutta), T (muuttaa TX taajuutta) ja STP (muuttaa steppiä).
 4. ASQ (Automatic Squelch Control) – Automaattinen kohinasalpa: kytkee tämän toiminnon päälle tai pois.
 5. TOT (Transmitting Time Out Timer) – Jos käytät TOT-toimintoa, voit tällä asetuksella asettaa ajan sekunteina, jonka jälkeen radio lopettaa lähettämisen.
 6. SC (Scanning Type) – Tällä voit valita kahden erilaisen skannausasetuksen väliltä. Toinen aloittaa skannauksen 5 sekuntia signaalin kadottua, ja toinen aloittaa skannauksen 5 sekunnin jälkeen riippumatta siitä, onko kanavalla signaali.
 7. TSR (Transmitting SWR Protection) – Kytkee toiminnon päälle/pois. Tämä toiminto lopettaa radion lähetyksen, jos SWR nousee tietyn suhteen yli (tehdasasetus on 10:1). Voit muuttaa tätä arvoa, jos sinulla on käytössä PC-ohjelma radion asetusten muuttoon.
 8. TDC (Power Supplied Voltage Protection) – Kytkee toiminnon päälle/pois. Tämä toiminto kertoo, jos radion saama käyttöjännite laskee turhan alas tai nousee turhan ylös (tehdas oletukset ovat 10.5 v ja 16 v). Jos jännite on asetetun vaihteluvälin ulkopuolella, radio ei myöskään lähetä.
 9. TLD (Display while transmitting) – Tällä toiminnolla voidaan muuttaa mitä LCD-näytöllä näkyy lähetettäessä. Vaihtoehdot ovat lähetystaajuus, SWR tai jännite.
 10. RBF (Roger Beep Frequency) – Tällä voit säätää roger-piipin taajuutta.
 11. RBT (Roger Beep Holding Time) – Asettaa roger-piipin keston.
 12. CFR (CW Side Tone Frequency) – CW-myötäkuunteluäänen taajuus
 13. TON (Transmitting Single-Tone Frequency) – Tällä valitaan yksiääniselektiivin taajuus.
 14. NOG (All Mode Talkback) – Tällä voidaan kytkeä myötäkuuntelu (talkback) päälle ja säätää sen voimakkuutta.
 15. CSV (CW Volume) – CW-myötäkuunteluäänen voimakkuus
 16. ICG (Microphone Gain) – Tällä säädetään radion mikrofonivahvistusta.
 17. BEU (Beep Volume) – Säätää näppäinäänten äänenvoimakkuutta, jos BP on päällä.

CRE 8900:n asetusvalikko (artikkeli lisätty 6.3.2013)