Takaisin pääsivulle CB-harraste

President Jackson 2 ASC:n modifiointi

GZT:n ohje: President Jackson II 400-kanavaiseksi ja tehoa 10 W FM / 20 W SSB

President Jackson 2 ASC:n EU-mallissa on normaalisti vain ns. ”multinormit” valittavissa ilman modifiointia. Koneen saa kuitenkin helpolla modifikaatiolla 400-kanavaiseksi, ja samalla lähetysteho nousee normaalista (4 W AM/FM/SSB) suuremmaksi (10 W AM/FM ja 20 W SSB). Modifikaatio itsessään on helppo eikä vaadi erikoisempaa radiotekniikan tuntemusta näitä ohjeita seuraamalla.

Huomaa: Jos teet tämän modifikaation, teet sen omalla vastuullasi, ja tämän modifikaation jälkeen CB-puhelimesi on lainvastainen!

Itse modifikaatio

Modifiointi tapahtuu muuttamalla koneen sisällä olevan jumpperin paikkaa Multinorm-kohdasta Normal-kohtaan ja katkaisemalla yksi hyppylanka. Avaa koneen alapuolen kuori, ja paikallista jumpperi sekä hyppylanka kuvan mukaisesti. (Jumpperi on vasemmassa ylänurkassa ja hyppylanka vasemmassa alanurkassa, kun kone on ylösalaisin ja etupaneeli sinua kohti.)

Kuvassa näkyy ympyröitynä jumpperivalinta ja hyppylanka. Jumpperia siirretään vasemmalta oikealle, ja hyppylanka katkaistaan tai juotetaan irti.

Jumpperi ja hyppylanka
Jumpperi ja hyppylanka (iso kuva)
Jumpperi alkuperäisessä asetuksessa
Jumpperi alkuperäisessä Multinorm-asetuksessa (iso kuva)
Jumpperi Normal-asetuksessa
Jumpperi Normal-asetuksessa, 400 kanavaa (iso kuva)

Alla olevassa kuvassa on ympyröitynä valkoisella eristeellä päällystetty hyppylanka. Katkaise tai juota irti.

Hyppylanka joka tulee joko juottaa irti tai katkaista
Poistettava hyppylanka (iso kuva)

Tämän jälkeen President Jackson 2 ‑koneesi on ”RU” eli Venäjän kanava-asetuksella, mikä tarkoittaa että kone on 400-kanavainen. Kanavien lisäksi tämä modifikaatio nostaa koneen lähetystehon FM- ja AM-modeilla 4:stä 10:een wattiin ja SSB-modella 4:stä 20:een wattiin.

Omakohtainen kokeilu osoitti FM-tehoksi 10 W. SSB-modella sain viheltämällä mittarin nousemaan 15 W:n lukemaan. Mittaukset on tehty kuvassa näkyvällä Mocoman mittarilla, joka ei sisällä peak-tehonmittausta, eli todellinen peak-teho voi olla korkeampi kuin 15 W. Lisäksi nämä tehonmittaukset on ajettu Solarcon A99 ‑antenniin (SWR 1:1.2), joten mittaustulos ei välttämättä ole tarkka. Keinokuormaa kun ei valitettavasti ollut käsillä modifikaatiota tehdessä.

Alla oleva kuva on otettu modifikaation jälkeen. Mittarin tehoalue on asennossa 100 W eli näyttämä 1 vastaa 10 wattia.

President Jackson 2 CB-kanavalla 38. Jackson kakkosen päällä on Mocoma MS 120 -tuneri.
President Jackson 2 ja Mocoma MS 120 ‑tuneri

Modifikaatio muuttaa myös F- ja DIM-kytkinten toimintatavat

Modifikaation jälkeen puhelimessa on A–J kanava-alueet (kanavataulukko alempana).

Kanava-alueen vaihto: F-kytkin asetetaan yläasentoon, ja kanavanvalitsimella valitaan alue A–J. (A on normaali LA-alue.) F-kytkin palautetaan OFF-asentoon, kun haluttu alue on valittuna.

DIM-kytkimen toiminta modifioinnin jälkeen

DIM-kytkimen normaali toiminta eli taustavalojen himmennys toimii modifioinnin jälkeen seuraavasti:

Puhelimen ollessa päällä DIM-kytkin toimii +10 kHz ‑kytkimenä:

Modifikaation jälkeen Coarse- ja Fine-säädöt toimivat myös FM- ja AM-modeilla, ja ne vaikuttavat myös lähetystaajuuteen.

Tiedostot

Kanava-taajuustaulukko (iso kuva)

President Jackson 2 taajuustaulukko

Kanava-taajuustaulukko PDF-tiedostona: President-Jackson-2-taajuustaulukko.pdf

President Jackson 2 huoltomanuaali (sis. lohkokaavion, kytkentäkaavion ja osasijoittelukuvat): http://www.servicedocs.com/ARTIKELEN/9500237720001.pdf

Linkkejä